Известие

Collapse
No announcement yet.

трети стоп

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Като купих машината просто не светеше и утре ще проверя за какво става на въпрос.До тук всички проблеми за щастие се оказват елементарни и евтини ,просто с колата са се отнасяли много зле (все пак е била служебен автомобил).До тук съм сменил крушки на мигачите ,крушки в купето ,крушка на халогена, крушка на задният габарит,абе незнам как се е движил този автомобил в София без повече от половината светлини,пропуснах и крушки на габаритите отпред,така че нищо чудно да са изгорели всички крушки на третият стоп.
    sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

Като се замисля ,когато купих моята и аз смених почти същите крушки,само третия стоп си беше ОК
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

При мен беше същото когато я купих, смених крушки на габарит, в купето, таблото, за задна светлина и на третия стоп не светеха около 6 крушки, но сега всичко е ок!
        Alfa 166jtd,1999

Comment

Понеже в темата си говорим за крушки та изгоря ми едната крушка на плафона. С нормален цокъл от малките ама е 10 вата на цена от 10 лв в почти всички магазини в Бургас. Дайте решение на проблема че луднах. Временно сложих две 5 ватови че една 10 и една 5 вата свети грозно ама и 10 лв за крушка няма да дам.

Поздрави
          алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
          алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Ще ги дадеш колега, вЕрвай ми и аз така казах първия път ама... Пробвах с некви смотани диоди обаче не ми хареса и сега имам диоди и по 10 лв./бр
            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение
              Понеже в темата си говорим за крушки та изгоря ми едната крушка на плафона. С нормален цокъл от малките ама е 10 вата на цена от 10 лв в почти всички магазини в Бургас. Дайте решение на проблема че луднах. Временно сложих две 5 ватови че една 10 и една 5 вата свети грозно ама и 10 лв за крушка няма да дам.

Поздрави
              И на габаритите във фаровете са около десятка -вече смених две
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                И на габаритите във фаровете са около десятка -вече смених две
                За там ясно ама аз си реших проблема като си купих хубави крушки ОСРАМ запилих едната пъпка и с поялник и калай си направих нова пъпка където трябва ама там ватовете са по малко и крушки има много ама 10 ватови малки не съм срещал обаче се сетих че мога да скокна до един познат на моргата и да си посъбера крушки има 2 или 3 166 при него. За 10 лв. ще си взема 10 крушки поне.
                алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

имам въпрос - ако имам исгорели крушки в елемента на третия стоп, а аз имам - ще ли ми свети алармата за изгоряла крушка нейна м...а и аларма?
                  Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Не.А провери ли си лампичките на номера?
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      На мен една такава лампичка на номера ми скъса нервите преди 2г. докато разбера, че е от нея.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Днес намерих време и отворих третият стоп-с радост разбивам мита че трудно изгарят всичките крушки.Смених ги и сега свети.Колега mian4o,незнам какви са тези крушки по 10 лв. ,ама аз преди седмица ги смених за 1.50 лв.бройката.На габаритите във фаровете комплекта е 3.00 лв.,от тези новите които имат нещо като зелена платка отпред(не диодните).Първо светят в пъти по силно и второ светят бяло-не синеят ,не жълтеят а бяло.Тях специално доста време ги търсих защото на 146-та съм с такива ,но тук нали цокъла е друг,но ти казвам ,че ефекта е поразителен,и цената е в пъти надолу.А за крушката на задният номер-и моята е изгоряла ,но някой "майстор" в КАТ така е сложил номера че го е забил в плафончетата и нама сменяне.
                        Last edited by pisa_misho; d.m.y г., 20:50.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                          не само ги проверих ми ги и смених и то без да свялям номера а де
                          Сменил съм де що има крушка по колата ей таз аларма си свети м@м@ и и аларма

---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 20:51 ----------

Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
                          ...А за крушката на задният номер-и моята е изгоряла ,но някой "майстор" в КАТ така е сложил номера че го е забил в плафончетата и нама сменяне.
                          Доста често срещано - опитай да натегнеш държача на фасунгата надолу и напред към тебе докато го извадиш донякъде, след тва го издърпай напред (няма да излезе) след тва бръкни отгоре ако имаш достъп и плъзни ктушката наляво докато излезе и така при мен имаше доста жизнеутвърждаващи псувни дето ги изрекох като мантра около таз операция
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Колеги, да няма някаква драма с алтернатора този модел? Някакви пикове от високо напрежение по инсталацията?
                            Като Ви слушам, такова чудо не бива
                            А и аз за 2 месеца откакто го имам, съм сменил единия ксенон и една шепа крушки по таблото.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Нямам идея но с днешната подмяна станаха 19бр.,пича в магазина почна да се еб--а с мен, че трябвало да ходи да зарежда крушки че ако дойдел още някой с Алфа намало какво да му продаде

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                                имам въпрос - ако имам исгорели крушки в елемента на третия стоп, а аз имам - ще ли ми свети алармата за изгоряла крушка нейна м...а и аларма?
                                Определено ДА. Както бях писал в друга тема системата следи стоповете. В друг пост бях написал, че има отделен елемент в "клюкарката" управляващ третия стоп. Следователно при изгоряла крушка сигнал за такава свети( естествено свети 40 сек и след това гасне).
                                sigpic
                                Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                                АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                                АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Working...
                                X